duminică, 7 februarie 2016

MIND (YOUR) SAFETY ! SAFETY MATTERS - lansarea programului



INCDPM a susținut împreună cu un consorțiu format din ACT coordonator (INspecția Muncii Portugheză), Universitatea din Aveiro, Universitatea din Girona, Universitatea Tehnică din Delft, institutul nostru omolog din Cehia și o organizație denumită AFTEBI o propunere în cadrul call-urilor din programul ERASMUS +, proiecte strategice în martie 2015. Propunerea a fost evaluată și aprobată spre finanțare- noul proiect întinzându-se pe 3 ani (2015-2018) și urmărind realizarea unor instrumente didactice pentru domeniul SSM, instrumente cu aplicație mai ales pentru persoanele tinere cu pregătire medie, fie că se află în ciclul gimnazial, fie că este vorba de tineri incluși deja în forme de activitate plătită.
Între 24-31 Ianuarie 2016 s-au desfășurat la Aveiro, Portugalia- lucrările dedicate lansării proiectului. Pe lângă lansarea propriu-zisă care a avut loc în ziua de 24 Ianuarie , s-au desfășurat sesiuni de instruire în cadrul Universității din Aveiro (universitatea pe locul 400 din topul mondial) precum și sesiuni de brainstorming focalizate pe realizarea primei etape din cadrul acestui proiect.
La aceste activități au participat din partea INCDPM ”Alexandru Darabont” dna. ing. Alina Trifu și dl. dr.ing. Ștefan Kovacs, coordonatorul tehnic din partea INCDPM.
În cadrul discuțiilor s-a stabilit planificarea activităților dedicate finalizării primei etape precum și alte activități organizatorice.
S-a stabilit că se va urmări realizarea unor referențiale care să devină obligatorii la nivel UE și de asemenea realizarea unei calificări unice la nivel UE- cea de formator SSM.

Niciun comentariu: